Image and video hosting by TinyPic

Zivot i smrt u kuci Velikog brata

Džejd Gudi, teško bolesna najpoznatija učesnica engleskog VB-a, dozvolila je direktan prenos poslednjih dana njenog života

Rečenica slavnog američkog slikara Endija Vorhola da svako može postati slavan bar na pet minuta pokazala se kao proročanstvo. Najbolja potvrda ovih njegovih reči je rijaliti-šou „Veliki brat", koji je omogućio da se potpuni anonimci preko noći nađu u središtu najveće medijske pažnje. Pomodni trend pretvaranja običnih ljudi u zvezde ubrzo je posle svetskih premijera stigao na ove prostore.
U Hrvatskoj je u prvoj sezoni ovog televizijskog šoua pobedio Hamdija Seferović, Rom iz Zagreba sa tri razreda osnovne škole, koji je inteligencijom oduševio gledaoce i svoju pobedu iskoristio, ulažući novac u kupovinu stana i kafića. Pobeda simpatičnog zagrebačkog Roma korišćena je i u političke svrhe, jer se u mnogim medijima provlačilo da je Hamdijin trijumf dokaz otvorenosti hrvatskog društva. Isticano je da je Seferović u televizijskom foto-finišu ubedljivo pobedio hrvatskog nacionalistu Matka Okmadžića, koji je ubijao dosadne dane u kući „Velikog brata", pevajući Tompsona i slaveći rođendan haškog osuđenika Ante Gotovine.

Drvoseča iz „Plejboja"
U prvoj sezoni srpskog „Velikog brata" apsolutna zvezda je bio pčelar i drvoseča iz Kupinova Miroslav Đuričić Miki. Njemu je bilo potrebno samo petnaest dana boravka u kući da bi dostigao neverovatnu medijsku slavu o koju su hteli da se ogrebu čak i vodeće srpske političke stranke, želeći da ga pridobiju i iskoriste u svojim kampanjama. Bio je i jedan od retkih, ako ne i jedini muškarac na svetu koji se našao na naslovnoj strani časopisa „Plejboj".
Poslednjih dana ogromna medijska pažnja, i to ne samo u Engleskoj, posvećena je najvećoj zvezdi „Velikog brata" u svetu, Engleskinji Džejd Gudi. Ona je 2002. godine od anonimne medicinske sestre i obične bucmaste devojke iz komšiluka postala ličnost godine zahvaljujući boravku u kući „Velikog brata" i izjavama kao što su „Kembridž se nalazi u Londonu". Svoje gluposti je dobro naplatila, kupujući „bentli" skuplji od sto hiljada funti, a pojavila se i u pozorištu kao zla kraljica u predstavi „Snežana i sedam patuljaka". Najveći skandal izazvala je 2007. godine boravkom u „VIP Velikom bratu", gde se isticala rasističkim ispadima prema indijskoj glumici Šilpi Šeti, koju je častila pogrdnim izrazima iz uličnog arsenala. Bio je to nezapamćen skandal zbog koga se oglasio čak i premijer Toni Bler. Ubrzo su je gledaoci svojim SMS glasovima izjurili iz programa a ona je, preplašena od prozivki da je „rasistička kučka", potražila pomoć psihologa. Indijska glumica je njeno izbacivanje prokomentarisala rečima: „Dobro je opet pobedilo zlo, kao i u bolivudskim filmovima".

Podrška premijera
Džejd Gudi je prošle godine ušla u indijsku verziju „Velikog brata" i tada su joj u ispovedaonici saopštili da boluje od raka grlića materice. Producenti su u početku želeli da čitavu scenu u kojoj joj saopštavaju vest o bolesti i njen plač prenesu u direktnom prenosu, ali su u poslednji trenutak odustali. Od toga dana kamere i fotoaparati neprekidno prikazuju poslednje mesece Džejd Gudi, koja je odlučila da naplati svoju smrt i da kao i u „Velikom bratu" dopusti da se prikaže ostatak njenog života, a da zauzvrat sav novac bude uplaćen njenim sinovima, koje želi finansijski da obezbedi.
Trenutno ni kraljica, ni bračni par Bekam ne privlači toliko medijske pažnje kao Džejd Gudi, koja je godinama pobeđivala s titulom najomraženije Engleskinje, a danas je predmet divljenja, ne samo u Britaniji. Svi prate njenu sudbinu, od običnih čitaoca engleskih tabloida do premijera Gordona Brauna, koji je pre neki dan povodom slučaja Džejd Gudi izdao posebno saopštenje za javnost.
Sve televizije i novine zabeležile su njenu svadbu, koju je takođe dobro naplatila. Samo od časopisa OK! dobila je nekoliko miliona funti a njenu venčanicu od nekoliko stotina hiljada evra poklonio joj je bogati vlasnik robne kuće „Herods" Muhamed al Fajed.
Neposredno pred svoju svadbu, Džejd Gudi je izjavila: - Želim da umrem dostojanstveno, a pre toga da se super zabavim. Neću da se udam u bolnici, pa tamo ću ionako umreti. Moje venčanje će biti bajka, prva i poslednja u mom životu".

LEZBIJSKI SEKS TV KAMERAMA
nostrani „Veliki brat" je po svojim scenama prevazišao istoimeni srpski šou. U bugarskom VB-u su prošle godine zabeležene lezbijske scene, u kojoj su se lepotice Marijela i Svetlozora dodirivale uz izjave: „Ovo je fenomenalno, zaljublena sam u tebe. Želim te okusiti".
U holandskoj verziji je osim novčane nagrade, pobedniku bilo omogućeno vlasništvo nad doniranim bubregom. Pre nekoliko godina snimljen je i prvi životinjski „Veliki brat" na češkoj televiziji, u kojem su gledaoci putem SMS glasova davali podršku svom omiljenom gorili.
BRANKO ROSIĆ, Press

Share on Google Plus

About Info

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар