Image and video hosting by TinyPic

Proba

Generacije klinaca odrasle su na jednom od najpopularnijih crtanih filmova u svetu. Naravno, reč je o legendarnim animiranim filmovima o Tomu i Džeriju Vilijama Hane i Džozefa Barbere.
 

Crtani film pratio je avanture mačka Toma i miša Džerija, a njihovo komično nasilje postalo je izuzetno popularno.

Štaviše, časopis Tajm ih je uvrstio među najbolje televizijske serije svih vremena.

Originalnu seriju činilo je 114 epizoda koje su Hana i Barbera stvorili za MGM između 1940. i 1957, a u tom periodu su osvojili čak sedam Oskara.

Naravno, originalna serija je stvorila i niz spin-of projekata koji su franšizu držali u životu od samih početaka pa sve do danas.

Prvi animirani film koji se vrteo oko mačke i miša, nazvan „Maca dobija čizmu“, pušten je u bioskope 10. februara 1940. Tom se tada zvao Džasper, a miš Džinks. Međutim, animator Džon Kar je godinu dana kasnije večno zavađenom paru dao ime Tom i Džeri, a reč je uobičajenom nazivu iz 19. veka kojim se u Londonu opisivala mladež sklona divljem ponašanju.

Tokom godina, Hanu i Barberu zamenili su Džin Dith (1961-1962), Čak Džons (1953-1967), a Kartun netvork je prošle godine emitovao nove epizode koje su nastale u vizuelnom stilu originalne serije.
Share on Google Plus

About Info

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар